Дървата за огрев първо бяха използвани като политически инструмент -

...
 Дървата за огрев първо бяха използвани като политически инструмент -
Коментари Харесай

Хасан Адемов в Минерални бани: Хаосът с дървата за огрев е заради некадърно управление

 Open photo

 

Дървата за огрев първо бяха употребявани като политически инструмент - в случай че гласуваш има, а не гласуваш няма. След това невероятният безпорядък се сътвори от некадърното досегашно ръководство. Това съобщи доктор Хасан Адемов, специалист по обществена политика, на предизборна среща на Движение за права и свободи в Минерални бани, Хасковско.

Той се възмути от обстоятелството, че страната трансферира казуса на държавните лесничейства.

Те нямат хора, които да секат, нямат задоволително камиони да ги извозват. Затова и кабинетът на " смяната " не съумя да се оправи с този проблем и виждате в този момент какъв е хаосът и какви са цените, добави Адемов.

Той напомни думите на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди време от трибуната на Народното събрание.

Тя даде обещание, че дървата за огрев ще костват 45 лв.. Ако някой знае къде има такива цени, да ни каже, иронично попита Адемов.

Той изобличи и неистина на някогашния финансов министър Асен Василев, който твърди, че в България няма нито една пенсия под линията за беднотия.

304 000 пенсии по данни на Национален статистически институт са под линията на беднотия. Това са най-уязвимите групи от популацията, напомни Хасан Адемов.

Искра Михайлова: Готови сме да поемем отговорността за страната, имаме експертизата и опита да управляваме

Знаете ли кой беше първият план, който подписа България по структурните фондове на Европейския съюз? Този въпрос зададе на хората от хасковските Минерални бани евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Искра Михайлова. И незабавно отговори: " Проектът на Минерални бани. Първи, № 1. Тогава се ядосаха всички, в това число и съдружните ни сътрудници. Но, това сме ние - № 1. Минерални бани е № 1. ".

Ние сме майсторите. Ние знаем по какъв начин, сподели Михайлова, която е зам.-председател на третата по величина група в Екологичен потенциал - " Обнови Европа ". Тя взе участие в предизборна среща в града. Водач на хасковската листа на Движението е Сезгин Мехмед, водач на Младежко Движение за права и свободи.

Когато България влизаше в Европейски Съюз, Движение за права и свободи участваше в ръководството и ние написахме оперативните стратегии. Първите 12 милиарда евро от Европейски Съюз влязоха в България, тъй като ние направихме допустимо влизането им, напомни Искра Михайлова. Тя уточни, че по-късно " наред пристигнаха кметовете на Движение за права и свободи, които осъществиха плановете ".

" Сега, когато чувам кмета на Минерални бани, който има подготвени планове, се сещам за тези милиарди, които си стоят в Брюксел. Колегите там ме питат: на вас не ви ли трябват пари, вие рецесия нямате ли, не желаете ли да подкрепите дребните и междинни компании, не ви ли би трябвало инфраструктура за дребните обитаеми места и поддръжка за жителите в енергийната рецесия? ", показа Михайлова.

Ние имаме потребност, единствено че допуснахме България да бъде ръководена от некадърни хора, които не знаят какво да създадат, с цел да си защитят прословутия План за възобновяване и резистентност. И резултатът е този - кметът има планове, само че парите си стоят в Брюксел, съобщи евродепутатът от Движение за права и свободи.

Ще допуснем ли това да продължава, попипа Искра Михайлова. И съобщи: " От нас зависи! ".

Тя описа по какъв начин и през 2013 година специалистите на Движение за права и свободи в държавното управление на Орешарски още веднъж написаха оперативните стратегии, тъй като кабинетът на Бойко Борисов не съумя и подаде оставка.

Програмите за третия програмен интервал трябваше да са написани и предпазени в края на 2020 година, само че през днешния ден към момента ги няма. Имам единствено един извод - имаме работа да вършим, в случай че не сме ние, няма кой да я свърши, безапелационна бе Михайлова.

Тя съобщи, че във всички общини, в които Движение за права и свободи ръководи, улици, читалища и учебни заведения са ремонтирани, има нови паркове и водопроводи. Затова в този момент споделяме - подготвени сме да поемем отговорността за цялата страна, както сме го правили. Правили сме го сполучливо, имаме потенциала и силите да го създадем, сподели Искра Михайлова.

Имаме опита, експертизата и самочувствието, тъй като сме се потвърдили. Можем да създадем по този начин, че в България да има вложения, да дойдат парите от оперативните стратегии, да осъществяваме Плана за възобновяване и резистентност, да подкрепим бизнеса и хората, да подсигуряваме обществена политика, която да ни прави спокойни, да ни даде сигурност и да управляваме страната устойчиво - не за два месеца, а за мандат или за повече от мандат, заключи Михайлова.

Сезгин Мехмед: Нашите учители са №1 в българската политика

Винаги сме заставали пред вас със самочувствието, че същинската смяна в българската политика може да се случи единствено и само с младежите, само че младежите на Движение за права и свободи. Защото нашите учители са № 1 в българската политика. Защото в българската политика № 1 е почетният ни ръководител доктор Ахмед Доган. Това съобщи лидерът на хасковската листа на Движението Сезгин Мехмед, водач на Младежко Движение за права и свободи, по време на предизборна среща в Минерални бани.

Минали сме през разнообразни компликации. Но в този момент в България няма различен излаз, с изключение на Движение за права и свободи да влезе в ръководството и да изведе страната от рецесиите, безапелационен бе Мехмед. Този път и ориста сподели вие сте № 1, без вас смяна в българската политика не е допустима, добави той.

Без Движение за права и свободи страната не може да излезе от политическата рецесия. Няма по какъв начин българската стопанска система да стигне до тези равнища, в които жителите да се възползват от икономическия напредък на страната, сподели още водачът на Младежко Движение за права и свободи.

Дойде времето да бъдем ние. Но с цел да се случи това, имаме виновна задача - да спечелим задоволителен брой мандати в Народното събрание, с цел да осъществяваме нужната на България политика, съобщи Сезгин Мехмед. Той благодари на управлението на партията и на гласоподавателите за поддръжка.

Независимо дали в ръководството или в съпротива, Движение за права и свободи постоянно си е правила работата, просто го можем, това е истината, сподели Мехмед. И показа, че доста партии желаят да са като Движение за права и свободи.

Имитират ни, има още едни, които обикалят с бели рейсове, само че те са на екскурзия - не се срещат с гласоподавателите, сподели Сезгин Мехмед. И съобщи: " Оригиналът в българската политика е Движение за права и свободи! ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР